Menu

Agenda

Van 9 tot en met 19 maart 2018:

neon-lettersKinderdisco NEON! (6-10 jaar)
Vrijdag 9 maart

Op de eerste vrijdag van de maand is er een superleuke kinderdisco in Plexat bij WIJ Heemstede. Een DJ zorgt met zijn muziek dat alle kinderen lekker kunnen dansen en springen. Meestal doen ze ook een danswedstrijdje of gaan ze limbo-dansen.
Bij binnenkomst worden de naam en telefoonnummer van het kind genoteerd zodat ouders hun kind zorgeloos kunnen achterlaten en eventueel in de tussentijd in de Luifel een kop koffie kunnen drinken. De NEON Kinderdisco is van 19.00 tot 21.00 uur op vrijdag 9 maart en kost 3 euro inclusief 2x drinken en een snoepje. Kinderen mogen natuurlijk verkleed komen, maar het hoeft niet. De kinderdisco is in Plexat in de Luifel.

 

7_2017_intuitief-schilderen_wij-heemstedeIntuitief schilderen vanuit beweging
door Susanna Marijs
Start maandag 12 maart

Op maandag 12 maart  van 10.00 – 12.00 uur start Intuitief schilderen vanuit beweging met thema lente. In de lente zien we het ontluiken van de natuur. Dat voelt als een nieuwe start van energie. In deze cursus van 3 lessen gaat u vanuit hoofd naar lichaam, naar hart en komt zo in de beleving, met gebruik van dans, bewegen met muziek en eenvoudige yoga en ademoefeningen, visualisatie en stilte oefeningen. Dan gaat u schilderen vanuit de ontstane spontaniteit. Ervaring is niet nodig. Opgeven kan hier. Deze cursus is in de Luifel.

1-francois-gerard-napoleon-i-wikimedia-e1470919335125Dinsdag 13 maart350px-josephine_de_beauharnais
Trefpunt-WIJ Lezing
Napoleon Bonaparte, de vrouwen in zijn leven
door Flip Hamman

Het leven van Joséphine de Beauharnais verliep onstuimig: ze ontsnapte tenauwernood aan de guillotine, trouwde met een militair van bescheiden afkomst, werd keizerin van Frankrijk en eindigde haar leven als gescheiden vrouw. Minstens zo onstuimig verliep het leven van Napoleon Bonaparte en zijn relatie met vrouwen. Joséphine was zijn grote liefde, maar was niet de enige vrouw in zijn leven. Er was zijn moeder, er waren vrouwelijke familieleden, er waren vriendinnen en minnaressen. De laatste bleef hem
trouw tot in zijn ballingschap.
In deze lezing staan de vrouwen in het leven van Napoleon centraal, maar dat verhaal kan niet verteld worden zonder de persoon van Napoleon en zijn betekenis in de geschiedenis erbij te betrekken. Flip Hammann zal het verhaal vertellen aan de hand van veel plaatjes.
De Trefpunt-WIJ Lezing is in de Luifel op dinsdag 13 maart om 13.30 uur. Entree 5,-.
De Trefpunt-WIJ Lezingen zijn altijd populair, daarom adviseren wij u om hier een plaats te reserveren of u kunt bellen van ma t/m do tussen 9 en 16 uur en op vrij tussen 9 en 13 uur: tel. (023)548 38 28.
De volgende Trefpunt-WIJ lezing is op dinsdag 27 maart en dan vertelt Salomon Kroonenberg over de Zeespiegelgeschiedenis van de mens.

 

ipad-voor-seniorenSeniorweb voor gevorderden meer en beter werken met de iPad
Start Woensdag 14 maart

Ten slotte op woensdag 14 maart  van 10.00 – 12.00 uur leert u in 4 lessen in een cursus van Seniorweb voor gevorderden meer en beter werken met de iPad. U gaat dieper in op de mogelijkheden. Instellingen nalopen, oefenen met apps. Is een antivirus nodig? Wat is een goed wachtwoord? Er is ook voldoende tijd om uw vragen te beantwoorden. U kunt deze cursus volgen als u de beginnerscursus Werken met de iPad heeft afgerond. Neemt u uw eigen iPad (mini) mee, dus géén tablet. Docent: Carin van Leuven. Opgeven kan hier. Deze cursus is in de Luifel.

 

groeps-schilderijKnutselclub (5 t/m 10 jaar)
Schilderij maken
Woensdag 14 maart

Er wordt een gedicht voorgelezen en aan de hand daarvan gaan de kinderen schilderen. Dat wordt vast een prachtig schilderij!
De knutselclub is er voor jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar. Iedere woensdag kunnen kinderen superleuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.
De knutselclub is van 13.30 tot 15.00 uur in de Molenwerf.
Kosten: € 5,- per keer of een kaart voor 5x kost € 22,50.
Graag de kinderen per keer aanmelden via tel.: 548 38 28.

 

tulip-feverFilm Tulip Fever (2017)
Woensdag 14 maart

Bijna iedere week draait er bij WIJ Heemstede een film in de grote zaal.
In het Nederland van de 17e eeuw, tijdens de periode van de Tulpenmanie, wordt een kunstenaar verliefd op een getrouwde jonge vrouw, terwijl hij van haar echtgenoot de opdracht heeft gekregen om haar portret te schilderen. De twee investeren in de riskante tulpenhandel in de hoop om samen een toekomst op te bouwen. Filmduur: 107 minuten.
De film is in de Luifel op woensdag 14 maart om 20.00 uur, de entree is € 7,-. Reserveren kan hier of u kunt bellen van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 16 uur en op vrijdag tussen 9 en 13 uur: tel. (023)548 38 28.

 

hvorfor_synger_fugle_om_foraaretWorkshop Vrij zingen over de liefde en de lente
door Henriette Middelkoop
Donderdag 15 maart

De lente is in aantocht, vogels beginnen weer te fluiten, de knoppen worden dikker en het zonnetje warmer op je huid. Reden genoeg om te zingen en in volle jubel uit te barsten. Vanavond zingen we over de liefde en de lente, over verlangen en het nieuwe leven. Zingen raakt het hart. Met je stem en zingend kan je alle facetten van jezelf laten horen en tot uitdrukking brengen. Hoe meer je dit doet en niet nadenkt over hòe het klinkt, of het mooi of vals is, hoe heerlijker, bevrijdend en vrijer zingen wordt. Je zingt met hart en ziel.
Heb je nog nooit gezongen, durf je niet te zingen, wil je wel zingen maar vrijer en speelser dan in een vast koor, kom kennismaken met deze manier van zingen. We beginnen de avond met oefeningen. Entree  8,-.
De workshop is in de Luifel op donderdag 15 maart om 20.00 uur. Reserveren kan hier of u kunt bellen van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 16 uur en op vrijdag tussen 9 en 13 uur: tel. (023)548 38 28.

smokkelspelVrijdag 16 maart
Smokkelspel in het bos

Dit seizoen is er bij Plexat 1x per maand een speciaal en avontuurlijk aanbod voor tieners (11 t/m 14 jaar)
Vrijdag 16 maart: Smokkelspel in het bos, verzamelen bij Plexat, van 20.00-22.00 uur, € 2,- p.p.
Breng jij jouw ‘smokkelwaar’ naar de andere kant van het bos zonder ‘gepakt’ te worden?
Aanmelden: mdoodeman@wijheemstede.nl of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrijdag 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

 

singer-museum-larenSinger Museum Laren – Busexcursie
i.s.m. Heemsteedse Kunstkring
Woensdag 28 maart – reserveren uiterlijk 14 maart.

Met een luxe touringcar, die om 9.00 uur vertrekt bij WIJ Heemstede de Luifel gaat de reis naar het Singer Museum in Laren. Na aankomst begint u met een rondleiding door de tentoonstelling Impressionism & beyond, A wonderful journey. Deze tentoonstelling toont een deel van de privé collectie van de Van Vlissingen Art Collection.
Als u door de vele indrukken trek heeft gekregen is het tijd voor lunch in Café ‘t Bonte Paard. Na de lunch wordt een rondwandeling gemaakt door de Beeldentuin van het Singer Museum. De bus vertrekt rond 16 uur terug naar Heemstede.
Kosten: € 52,50 met MJK, € 67,50 zonder MJK, incl.vervoer, entree, lunch, rondleiding.
Inschrijven voor de excursies kan d.m.v. betalen bij de receptie van WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede.
U ontvangt een bewijs van inschrijving. Voor al de excursies geldt dat u goed ter been moet zijn. Als u verzekerd wilt zijn van een plaatsje raden wij u aan om in te schrijven voor woensdag 14 maart.
Meer uitgebreide informatie over deze excursie vindt u hier.

 

dikkiedik_imagePeuter & Kleuterpret
Dikkie Dik
Zondag 18 maart

Voor de allerkleinsten organiseert Plexat 1x per maand op zondag Peuter & Kleuter Pret in de Luifel. Er is van alles te beleven voor kinderen van 2 ½ t/m 6 jaar met iedere keer een ander thema. Kom gezellig langs en neem je vader, moeder, opa of oma mee. Entree: € 6,- per kind. Wilt u gepast geld meenemen? Op zondag is er geen mogelijkheid om te pinnen. Ouders/begeleiders zijn gratis. De tijd is van 11.00-12.30 uur.
Op zondag 18 maart gaan de kinderen naar de film kijken over de bekende rooie kat Dikkie Dik, die altijd leuke en voor de kleintjes herkenbare avonturen beleeft, er wordt een verhaal voorgelezen, de kinderen eten een pannenkoek en mogen lekker knutselen. Opgeven mag: plexat@wijheemstede.nl.

 

lenteThemamaaltijd Bijna lente menu
Maandag 19 maart

De koks in Eethuis de Luifel bereiden van maandag t/m donderdag een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd. Twee keer per maand is er een Themamaaltijd.
Op maandag 19 maart is dat het Bijna lente menu, met als voorgerecht wrap met tonijnsalade, als hoofdgerecht sperzieboontjes met spekjes, frites, rollade met romige pepersaus en gemengde salade, en toe roomijs met poffertjes.
De prijs van themadiner is € 10,25. Reserveren hiervoor kan tot uiterlijk 10.00 uur op de dag zelf. Belt u hiervoor tel. 548 38 28 van maandag t/m donderdag tussen 9-16 uur en op vrijdag tussen 9-13 uur. Eethuis de Luifel is in de Luifel. U kunt aan tafel tussen 17.15-18.00 uur. De tafel staat gedekt voor het aantal personen waarvoor u reserveert.

……………………………………………………………………….

Hier vindt u het volledige programma van de WIJ Nova Nieuwsbrief voor februari 2018.

En hier voor maart 2018.

Alle activiteiten en cursussen vindt u in het linker menu onder ‘activiteiten en cursussen’ of klik hier.

……………………………………………………………………….

voorpagina-winterbrochure-wij-heemstedeOnze Winterbrochure is huis-aan-huis bezorgd in Heemstede. Als u deze niet heeft ontvangen kunt u hem even ophalen bij een van onze locaties.

In deze brochure vindt u alle nieuwe activiteiten t/m het einde van het seizoen 2018 en alle cursussen die starten vanaf januari 2018.