Menu

Agenda

Van 25 mei t/m 11 juni:

Je mag weer op straat spelen!
Straatspeelavonden van WIJ Heemstede:
sport en spel in Heemsteedse wijken

De jaarlijkse straatspeelavonden van WIJ Heemstede zijn altijd populair en druk bezocht door kleine en grote buurtbewoners! Het is langer licht en dus mogen kinderen ’s avonds wat langer buiten spelen. In maar liefst 10 wijken, verspreid over Heemstede, worden daarom avonden vol sport en spel georganiseerd. Of je nu 4 of 18 jaar oud bent, er is voor iedereen wel wat te doen. De jeugdwerkers en vrijwilligers nemen bergen vol sport- en spelmateriaal mee: alle soorten ballen die je maar kunt bedenken, tennis- en badminton-rackets, jongleermateriaal, minidoeltjes, volleybalnet, jeu de boules, tafeltennisbatjes, skateboards, frisbees en springstokken. Maar de kinderen kunnen ook stelten lopen, hoepelen, elastieken, skippyballen, springtouwen, stoepkrijten en nog veel meer.
De hele buurt kan meedoen. En dat allemaal helemaal gratis!
(Zorgt u wel zelf voor de begeleiding van uw kleine kinderen?)
Het programma van de straatspeelavonden:
• Woensdag 30 mei: Ooievaarlaan in Vogelwijk
• Woensdag 6 juni: Slotlaan in de Indische buurt
• Woensdag 13 juni: Sweelinckplein in de Componistenwijk
• Woensdag 20 juni: Zeelandlaan in de Provinciënwijk
• Woensdag 27 juni: Dr.Schaepmanlaan in de wijk de Glip
• Woensdag 4 juli: Anna Blamanlaan in Merlenhove
• Vrijdag 13 juli: op het pleintje bij de Evenaar in de Geleerdenwijk
Op deze avonden worden de betreffende straten vanaf 17.00 uur afgesloten voor verkeer. Omwonenden krijgen hierover

Mix-IT Disco – Tropisch!
Zaterdag 26 mei

Het is weer zover, de Mei Mix-It Disco is op zaterdag 26 mei met een tropisch thema.
We starten om 19:30 uur en om 22:00 uur is het weer leuk geweest.
Natuurlijk is het bij WIJ de Princehof aan de Glipperweg 57 te Heemstede.
Je krijgt bij de entree twee gratis consumptie munten, dus die zijn al binnen.
Voor €6,50 mag je naar binnen en voor €1,20 fris, koffie en thee / €1,80 bier en wijn kan je ook een extra drankje krijgen.
Tot zaterdag 26 mei!

Knutselclub (5 t/m 10 jaar)
Zakje versieren
Woensdag 30 mei

Bewaar jij ook al je schatten op een bijzonder plekje? De kinderen gaan bij de Knutselclub op woensdag 30 mei een mooi zakje versieren om al hun schatten in te bewaren.
De knutselclub is er voor jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar. Iedere woensdag kunnen kinderen superleuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.
De knutselclub is van 13.30 tot 15.00 uur bij WIJ in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede. Kosten: € 5,- per keer of een kaart voor 5x kost € 22,50.
Graag de kinderen per keer aanmelden via tel.: 548 38 28.
Op woensdag 6 juni gaan de kinderen een ketting maken.

Woensdagavondfilm
Oude Liefde (2017)
Woensdag 30 mei

Bijna iedere week draait er bij WIJ Heemstede een film in de grote zaal.
In deze Nederlandse romantische dramafilm: Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor
het eerst na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden. In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op. Ze genieten van een onschuldige affaire, die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan bedacht. Net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger. Voordat ze het weten raken zij net als hun families verstrikt in de gevolgen van deze grote liefde. Met Beppie Melissen, Gene Bervoets en Halina Rijn. Filmduur: 99 minuten.
De film is bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op woensdag 30 mei om 20.00 uur, de entree is € 7,-. Reserveren kan via www.wijheemstede.nl of u kunt bellen van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 16 uur en op vrijdag tussen 9 en 13 uur: tel. (023)548 38 28. De volgende film op woensdagavond is op 6 juni: de film Wonder (2017).

Dromen duiden
Lezing door Token Bartman
Donderdag 31 mei om 20.00 uur

Wie heeft nog een oude jeugddroom onthouden, maar weet nog steeds niet wat de betekenis hiervan is? Wie wil de dromen beter leren onthouden en hoe doe je dat?
Wie heeft altijd een zelfde soort droom, bijvoorbeeld ‘vliegdromen’ en wil erachter komen wat dat betekent? Tijdens de workshop gaat Token Bartman met onder andere
deze vragen aan de slag Ons onderbewustzijn, kan zich uitdrukken in dromen, tekeningen of sprookjes. Dromen zijn in onze cultuur een buitengewone manier om met onszelf te
communiceren, ze hebben een boodschap in zich. Entree: 8,-.
De lezing door Token Bartman is op donderdag 31 mei om 20.00 uur bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. Reserveren kan via www.wijheemstede.nl of u kunt bellen van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 16 uur en op vrijdag tussen 9 en 13 uur: tel. (023)548 38 28.

Themamaaltijd
Rozenmaand menu
Maandag 4 juni

De koks in Eethuis de Luifel bereiden van maandag t/m donderdag een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd. Twee keer per maand is er een Themamaaltijd.
Op maandag 7 mei is dat een Internationaal menu. Als voorgerecht krijgt u een pasteitje champignonragout, daarna gebakken aardappels, fricandeau met pepersaus, sperzieboontjes in spek gerold en gemengde salade en toe een lekkere sorbet.
De prijs van themadiner is € 10,25.
Reserveren hiervoor kan tot uiterlijk 10.00 uur op de dag zelf. Belt u hiervoor tel. 548 38 28 van maandag t/m donderdag tussen 9-16 uur en op vrijdag tussen 9-13 uur. Eethuis de Luifel is bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. U kunt aan tafel tussen 17.15-18.00 uur. De tafel staat gedekt voor het aantal personen waarvoor u reserveert.

Glasblazerij en Glasmuseum Leerdam – Busexcursie
Dinsdag 5 juni – reserveren uiterlijk 24 mei

Met een luxe touringcar, die om 9.00 uur vertrekt bij WIJ Heemstede de Luifel gaat de reis naar Leerdam. We bezoeken de glasblazerij waar u alle verrichtingen kunt volgen vanaf de tribune. In de ochtend gaan we ook de stad verkennen met Saskia Verburg. Ze is een geboren en getogen Leerdammer met een passie voor glas.
Na de lunch krijgen we een rondleiding in het Glasmuseum, dé glazen schatkamer van Nederland. Kosten: € 51,75 met MJK, € 65,75 zonder MJK. Inclusief vervoer, entree, rondleiding, koffie & gebak, lunch, drankje met borrelhapjes.
Inschrijven graag vóór 24 mei.
Inschrijven voor de excursies kan d.m.v. betalen bij de receptie van WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede.
U ontvangt een bewijs van inschrijving. Voor al de excursies geldt dat u goed ter been moet zijn. Als u verzekerd wilt zijn van een plaatsje raden wij u aan om in te schrijven uiterlijk donderdag 24 mei.

Knutselclub (5 t/m 10 jaar)
Ketting maken
Woensdag 6 juni

Of je deze mooie ketting nu zelf maakt of ‘m aan iemand cadeau geeft: hij wordt vast prachtig! Bij de Knutselclub op woensdag 6 juni gaan de kinderen zelf een mooie ketting maken.
De knutselclub is er voor jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar. Iedere woensdag kunnen kinderen superleuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.
De knutselclub is van 13.30 tot 15.00 uur bij WIJ in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede. Kosten: € 5,- per keer of een kaart voor 5x kost € 22,50.
Graag de kinderen per keer aanmelden via tel.: 548 38 28.
Op woensdag 13 juni gaan de kinderen een Vaderdag surprise maken.

Woensdagavondfilm
Wonder (2017)
Woensdag 6 juni

Bijna iedere week draait er bij WIJ Heemstede een film in de grote zaal.
De 10-jarige August Pullman is geboren met een zeldzame aangezichtsafwijking. Doordat August vele operaties heeft doorstaan, krijgt hij thuisonderwijs van zijn moeder. Maar dan besuiten zijn ouders om hem naar een privé school te sturen, waar niet iedereen blij is met mismaaktheid in hun midden. Deze dramafilm is geregisseerd door Stephen Chbosky en de hoofdrolspelers zijn Jacob Tremblay, Julia Roberts en Owen Wilson.
Filmduur: 113 minuten.
De film is bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op woensdag 6 juni om 20.00 uur, de entree is € 7,-. Reserveren kan via www.wijheemstede.nl of u kunt bellen van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 16 uur en op vrijdag tussen 9 en 13 uur: tel. (023)548 38 28. De volgende film op woensdagavond is een extra voorstelling van de documentaire Heal op 13 juni.

Workshop/lezing Kindertolken: helende verhalen voor kinderen
Door Nanda Sharon
Donderdag 7 juni

Nanda Sharon vertelt u graag over het kindertolken = Present child methode.
Waarom heeft zij besloten om helende verhalen te schrijven? Uitgaande van haar 26 jaar ervaring als natuurgeneeskundig therapeut en haar leeftijd, kwam er een moment om het roer om te gooien.
Zelf legt ze uit: “Toen iemand mij vroeg wat ik ging doen als ik zou gaan stoppen met werken hoorde ik mezelf zeggen dat ik helende verhalen zou gaan schrijven voor kinderen en dat was dat. Dat ga ik dus doen. Ik wist dat blijkbaar zelf nog niet maar van binnen dus
wel! Mijn grootmoederschap heeft zeker bijgedragen aan deze keuze, de puurheid van kleine kinderen en hun in het hier en nu zijn, vind ik zo prachtig dat ik graag meehelp om dat zo lang mogelijk te bewaken”. De lezing is dus vooral voor ouders, opvoeders en grootouders en iedereen die van kinderen houdt. Entree € 8,-.
De workshop/lezing is bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op donderdag 7 juni om 20.00 uur. Reserveren kan via www.wijheemstede.nl of u kunt bellen van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 16 uur en op vrijdag tussen 9 en 13 uur: tel. (023)548 38 28.

Huis Bergh, ’s-Heerenberg stadswandeling en de Eltenberg, Duitsland
Dinsdag 26 juni – reserveren uiterlijk 11 juni

Met een luxe touringcar, die om 8.30 uur vertrekt (verzamelen 8.15 uur) bij WIJ Heemstede de Luifel gaat de reis naar ’s-Heerenberg. Wie een bezoek brengt aan het stadje ‘s-Heerenberg beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling. Via het prachtige natuurschoon van de Achterhoek gaat u met de bus de Duitse grens over waar een bezoek wordt gebracht aan de Eltenberg. Daar ziet u een aantal interessante bezienswaardigheden, met een deskundige gids.
U maakt een stadswandeling, luncht lekkere, bezoekt het kasteel en dineert bij restaurant Smouzen. Rond 19.00 uur gaan we weer de bus naar huis. Kosten zijn: € 82,00 met MJK, € 96,00 zonder MJK, inclusief koffie en petit four, lunch en drie gangen diner. Inschrijven tot uiterlijk 11 juni 2018!
Inschrijven voor de excursies kan d.m.v. betalen bij de receptie van WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede.
U ontvangt een bewijs van inschrijving. Voor al de excursies geldt dat u goed ter been moet zijn. Als u verzekerd wilt zijn van een plaatsje raden wij u aan om in te schrijven uiterlijk 11 juni.

……………………………………………………………………….

Hier vindt u het volledige programma van de WIJ Nova Nieuwsbrief voor mei 2018.
En hier vindt u het zomerprogramma voor juni en juli 2018.

Alle activiteiten en cursussen vindt u in het linker menu onder ‘activiteiten en cursussen’ of klik hier.

……………………………………………………………………….

voorpagina-winterbrochure-wij-heemstedeOnze nieuwe cursusbrochure wordt huis-aan-huis bezorgd in Heemstede tussen 20 en 24 juni. Als u deze niet heeft ontvangen kunt u hem even ophalen bij een van onze locaties vanaf maandag 25 juni.

In deze brochure vindt u alle nieuwe cursussen en activiteiten vanaf juli t/m december 2018.